MERT ZENÉLNI JÓ!

Üdvözöljük az iskolánkban!

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola otthonául szolgáló Panakoszta-ház, Eger zenei életének egyik központja, ahol kisebb nagyobb megszakításokkal 1953 óta folyik szervezett zeneoktatás. 1998. szeptember 18-án vette fel az intézmény városunk díszpolgára, Farkas Ferenc (1905-2000) zeneszerző nevét, aki sok szállal kötődött iskolánkhoz, és az egri zenei élethez.

Gyermekközpontú iskola vagyunk!Az intézmény jellege lehetővé teszi, hogy az individuális nevelés előnyeit kihasználhassuk.Az egyéni órákon szinte minden hangszer tanulására van lehetőség. Emellett fúvószenekart, szimfonikus zenekart, kórust és kamaraegyütteseket is működtetünk.

Az elmúlt évtizedek alatt tehetséges tanárok egész sora dolgozott intézményünkben, teljes erőfeszítéssel munkálkodva azon, hogy Eger lakóival megismertesse, megszeretesse a klasszikus és népzenét, és nem utolsó sorban, hogy zene-értő, zeneszerető közönséget neveljen.

Iskolánk számos megyei, területi illetve országos verseny szervezője.

Hiszünk abban, hogy a zenei nevelés a gyermekeken keresztül helyet kap a családok életében, gazdagítja a körülöttünk élő emberek mindennapjait. A hangszerek oktatása mellett széleskörű közéleti szerepet is vállal a zeneiskola. Növendékeink és tanáraink jelen vannak Eger és Heves vármegye valamennyi rangos kulturális rendezvényén.

Volt igazgatónk, Szepesi György által 1995-ben létrehozott magánalapítványunk folyamatosan támogatja a tehetséges fiatal muzsikusokat, a külföldi testvérvárosi kapcsolatokat, és tanárainak szakmai fejlődését.

Számtalan tehetséges növendékünk választotta a zenei pályát hivatásul, akik közül többen rangos helyet foglalnak el a magyar, illetve nemzetközi zenei életben.

Szoros együttműködés jellemzi munkánkat Eger város valamennyi köznevelési intézményével, valamint az Eszterházy Károly Egyetemmel.

Intézményünk fenntartója az Egri Tankerületi Központ.